Denne uken fikk vi en bloggoppgave av Karl Philip Lund. Oppgaven innebærer å beskrive min drømmejobb. I følge studier gjort av Deloitte’s Shift Index survey hater 80% av ansatte jobben sin.  Målet med dette innlegget er at jeg ikke skal bli en av dem.

«Choose a job you love and
you will never have to work a day in your life»
– Confucius

Hva er min drømmejobb?

Hva, for hvem eller hvor min drømmejobb er, det er jeg ikke helt sikker på. Det eneste jeg vet er hvordan jeg vil at den skal være. Min drømmejobb min må tilføre verdi for meg. Jobben og arbeidet jeg gjør må gi meg noe mer enn en pengesum i slutten av måneden. Nedenfor skal jeg gå igjennom flere nøkkelpunkter som skal være med på å beskrive hvordan min drømmejobb skal være.

Kreativitet

Drømmejobben min tillater meg å være kreativ. Jeg vil at arbeidsplassen og medarbeiderne mine skal være sultne på å utforske, samtidig som at stillingen min tillater meg å være kreativ. Innovasjon og teknologi har alltid fascinert meg og jeg har alltid ønsket å være en del av et innovativt miljø. Da vi var på klassetur til Dublin med klassen i digital markedsføring i februar var vi blant annet innom Google sitt europeiske hovedkontor. Jeg vil påstå å si at det er så godt som umulig å ikke være kreativ der. Lokalene, møterommene og oppholdsrommene er kreativ og inspirerende. Google er et av gigant firmaene som inspirerer meg aller mest ved at de tør å utforskende, være kreative og er ikke redde for å feile. Bedriften eller organisasjonen jeg ønsker å jobbe for må være tilpasningsdyktige og ha en bedriftskultur som innebærer at man ikke er redde for å gjøre feil. Et sitat jeg vil trekke oppmerksomhet mot er sitatet Anastasia Mariussen har introdusert oss for som hun forteller er noe av mottoet til Google:

«Don’t be afraid to fail, but fail quickly»

Struktur

Drømmejobben min tillater meg å ha struktur. Struktur og orden gjør hverdagen min enklere, for meg er det enklere å få noe gjort dersom det finnes en tydelig struktur og en viss orden rundt gjøremålet. Denne egenskapen vil jeg at skal komme tilgode i min drømmejobb. Selvom jeg er glad i struktur og orden er det samtidig viktig å ikke la orden og struktur forhindre muligheten for å oppnå kreativitet og fleksibilitet.

Påvirke

Drømmejobben min tillater meg å påvirke andre. Jeg vil hjelpe mennesker, bedrifter eller organisasjoner med min kunnskap og ekspertise. Jeg vil at mine meninger og analyser skal kunne påvirke et utfall. Det er ikke bare forbrukere eller kunder jeg vil påvirke, men også arbeidsplassen min. Jeg vil at stemmen min skal bety noe og bli hørt på arbeidsplassen. Dersom jeg har forslag eller anbefalinger om forbedringer eller muligheter vil jeg bli hørt, jeg vil ha muligheten til å presentere mine meninger og påvirke. Jeg vil ha noe å si!

Analyse

Drømmejobben min gir meg tilgang til analytiske verktøy. En hverdag hvor jeg kan analysere forbrukeratferd, statistikk og tall er en hverdagen jeg gjerne kunne tenkt meg. Jeg syns det er både gøy og fasinerende å se på utvikling og sammenhenger. Jeg vil se hvordan mine avgjørelser påvirker et resultat og atferd blant forbrukere. Samtidig som jeg kan bruke tall og statistikk til å minimere uønsket utfall.

Scott Dinsmore er en av de som har studert hvordan man skal finne drømmejobben. Han har tatt utgangspunkt i de mest motiverte og suksessrike menneskene og funnet fellesnevnerne. Dinsmore forklarer at mange av de som ikke har tatt seg tid til å tenke på hva de faktisk vil, kommer til å strekke seg etter noe som egentlig ikke betyr noen ting. Den eneste grunnen til at de gjør det er fordi en eller annen person har sagt at det er det riktige å gjøre. Som et resultat av det har han kommet frem til tre faktorer han mener spiller inn for hvordan man skal finne drømmejobben.

Ekspert på deg selv

Det første Dinsmore belyser er at man må være en ekspert på seg selv. Han begrunner dette med å forklare at hvis du ikke vet hva du ser etter, kommer du heller aldri til å finne det. Fin din unike styrke og lidenskap. Hva er det du elsker å gjøre selvom du ikke får betalt for det. Det neste man må finne ut er hva er dine kjerneverdier. Ved å finne ut av hva som er ens kjerneverdier unngår man å gi dem opp. Videre forklarer Dinsmore at vi må bruke våre tidligere erfaringer for å finne ut hva vi er gode, dårlige til og hva vi hater. Dersom du har et forbilde, finn ut hva det er ved den personen som inspirerer deg.

Gjøre det umulige

Videre forklarer Dinsmore at man må gjøre det umulige mulig. Han mener at grunnen til man ikke får til det umulig er enten fordi man forteller seg selv at man ikke klarer det, eller at de rundt deg forteller at du ikke kan klare det. Dersom det er dette du sitter igjen med ender du opp med å gi opp eller aldri starte på det i det hele tatt. Alt som man trodde var umulig, var umulig helt til noen gjorde det. Her har Dinsmore vært en sann inspirasjon for meg. Det er jo fullstendig sant, alle oppfinnelser og oppdagelser som man tidligere trodde var umulig, ble mulig når noen bestemte seg for å gjøre noe med det.

Omgi deg med mennesker fulle av lidenskap

Det siste Dinsmore belyser er menneskene rundt deg. Menneskene rundt deg betyr noe. Han anbefaler alle å tilbringe tiden sin med mennesker som inspirerer deg. Dette mener jeg er viktig når det kommer til arbeidsmiljø. For å gjøre en god jobb er det viktig med inspirasjon og et godt arbeidsmiljø for å oppnå suksess. Grunnen til dette er fordi jeg mener at man må bli inspirert av kolleger og ikke dratt ned. Dersom du er du kreativ og lidenskapelig smitter det over på andre og sprer kreativitet.

«First they IGNORE you,
Then they LAUGH at you,
Then they FIGHT you
Then you WIN.»
– Mahatma Gandhi

Dinsmore sier at du kan være omgitt av mennesker som forteller at det er umulig å få det gjort, at man aldri kommer til å klare det og forteller deg hvor dum du er som forsøker, eller så kan du velge å være omringet av mennesker som inspirerer deg til å utforske mulighetene!

«You are the average of the five people
you spend the most time with » – Jim Rohn

 

Kilder:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *