logo-nelly-2015

Denne uken fikk vi et nytt blogginnlegg av Karl Philip, oppgaven går ut på å vurdere en nettbutikk eller et nettsted. Jeg har valgt å vurdere nettbutikken Nelly.com. Fra e-handel har Nelly.com fått terningkast 3, e-handel har ikke gjennomført hele ti punkts vurderingskriteriene noe jeg nå skal fokusere på. Dette blogginnlegg kommer til å begrunne hvorfor Nelly.com fortjener mer enn terningkast 3. Fortsett å les dette innlegget så vil du få min endelige vurdering på slutten.

«Nelly.com og NLYMan.com er en ledende aktør innenfor mote på nettet for mote- og skjønnhetsbevisste kvinner og menn mellom 18 og 35 år. Nelly og NLY MAN inspirerer med nyheter hver dag fra noen av våre 700 forskjellige varemerker. Her finner du klær, sko, undertøy, badetøy, skjønnhetsprodukter, tilbehør og sportsklær. Hos oss finner du over 300 nye plagg hver dag fra internasjonalt velkjente motehus og butikkens egne unike varemerker som for eksempel:  NLY Trend og NLY ShoesNLY Lingerie og NLY Design» – Sitat fra Nelly.com sin hjemmeside

Jeg har gjennomført en fem sekunders test med dette som bilde utgangspunkt:

Skjermbilde 2016-05-04 kl. 13.21.01

Vurderingskriterer for nelly.com

Jeg har valgt å vurdere nettbutikken ut i fra disse 10 kriteriene som er opprettet av e-handel.no:

1. Førsteinntrykk/Design

Førsteinntrykket jeg får av denne nettbutikken er at den virker oversiktlig og ryddig. Det er et feminint design som gjør at man kan se tydelig at denne nettbutikken appellerer til kvinner. Jeg syns at navnet til bedriften er plassert på riktig sted. Det er enkelt og man trekker automatisk blikket til logoen. Vi får tydelige tegn som indikerer at dette er en nettbutikk hvor vi kan kjøpe noe som appellerer til kvinner. Videre besvarer de hvorfor man bør handle på denne siden, øverst til høyre ser vi at de har skrevet at de har gratis frakt + ekspress hjemlevering.

Da jeg gjennomførte fem sekunders testen var det riktignok uenigheter om hva navnet på nettstedet var. Ophelia – dress collection er navnet på en ny kleskolleksjon de hadde da jeg lagde denne testen og det var 7/20 som trodde at dette var navnet på bedriften. De resterende svarte at det var Nelly. Dette er et helt greit resultat ettersom at veldig mange forsto at det var Nelly som var nettbutikken dog kunne det kanskje vært noen enkle tiltak som kunne gjort at forholdet mellom den nye kampanjen og nettbutikkens navn fikk en enda bedre balanse for å optimalisere.

Videre svarte de fleste at man kunne få kjøpt klær, sminke og sko selvom det ikke er noe på skjermbildet jeg presenterte for respondentene som indikerer at man kan kjøpe disse tingene på nettsiden deres. På verktøylinjen ser vi følgende: Nyheter – Shop – Merker – Designers – Topplisten – Salg. Ingen av disse kategoriene gir en indikasjon på hva man kan handle her. Det kan være at respondentene hadde kunnskap fra før av hva man kan få kjøpt på nettsiden eller at de fikk en antagelse ved hjelp på den nye kjole kolleksjonen fra Ophelia.

Terningkast: 5

2. Synlighet

God synlighet på Google. Da jeg søkte på «vesker» som er et av produktene Nelly selger mest av kom de opp som nummer to på organisk søk, det samme gjelder for søkeordet «bukser». Der i mot da jeg søkte på «kjoler» kom det opp fire annonser fra konkurrerende bedrifter, deretter kom de som nummer to på organisk søk under dette søkeordet også.

Flere av Nelly sine toppliste produkter er sko til dame, alt fra Birkenstock sandaler, Nike joggesko til Pumps. Her var de lite synlige på Google. Søk som «sko til dame», «damesko», «nike sko» og «høyhælte sko» kom ikke Nelly opp på første resultatsiden til Google. Her burde Nelly forbedre sin synlighet. Etter som at de har mange av toppliste produktene sine, altså av de produktene de selger mest bør de være synlige på Google da man gjør et søk på sko til dame.

Av de søkende som jeg har gjort med ulike søkeord i denne kategoriene ser jeg ingen annonser på Google. Tidligere har jeg sett at de har hatt Facebook annonsering. De bør ha en boks på høyre side med informasjon om bedriften slik som deres konkurrenter Zalando har. En slik boks kan være med på å forsterke Nelly.com som merkevare, en tydeligere posisjon og har muligheten til å gi brukerne som søker en kort introduksjon til selskapet.

Skjermbilde 2016-05-18 kl. 16.20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

Terningkast: 4

3. Brukervennlighet

Internsøket på nettbutikken er veldig god. Jeg kan søke på merker, produkter eller farger og produkter. Jeg gjorde et intern søk på «svarte bukser» da fikk jeg opp 231 produkter hvor nesten alle produktene var relevante. Første siden var den mest relevante, på side nummer to fikk jeg opp både en svart og hvit kjole og en grå shorts, men nokså bra.

Dersom jeg staver ordet feil, retter de det automatisk opp til det ordet de tror jeg mente til en viss grad. Denne kunne vært forbedret noe mer. Jeg skrev følgende i søkefeltet: Mis selfridges, da fikk jeg ingen resultater opp, det riktige ordet er: miss selfridge. Der i mot da jeg søkte på Addidas fikk jeg automatisk opp alt fra adidas. Forslagene er gode til en viss grad.

Nettsiden er mobilvennlig noe som trekker opp brukervennligheten for brukerne, men også synligheten på Google. På venstre side på nettbutikken har man mulighet til å filtrere søkene sine. Man kan filtrere etter kategori, merke, størrelse, pris og farge.

Terningkast: 5

4. Kjøpsprosess

Dersom man er ny bruker på Nelly.com og skal opprette en ny profil. Det er veldig enkelt. Her trenger du kun e-postadresse og lage et eget passord. Da du har fylt inn disse er du ferdig med opprette en konto. Det Nelly gjør bra her er at de har valgt en veldig enkel måte å få tak i kundene sine e-postadresser på. Dersom det er for mange felter og fylle inn i starten er det mange som velger å ikke opprette en konto.

Skjermbilde 2016-05-14 kl. 18.01.12

Da man skal kjøpe et produkt, må man først legge det i handlevognen, deretter må du fylle ut leveringsadresse som førstegangskunde må du fylle inn følgende: fødselsdato, telefonnummer, fornavn, etternavn, gateadresse, postnr. og by. Da man fyller inn postnummer burde by automatisk kommet opp. Disse opplysningene blir lagret på kontoen din slik at du ikke behøver å skrive inn dette neste gang du handler hos Nelly.

Terningkast: 6

5. Teknologi/hastighet

For å vurdere Nelly sin page speed brukte jeg Google PageSpeed Insights. Hvor de fikk nokså dårlige resultater. På mobil fikk de en score på 41/100 (hastighet) og en bra score på brukererfaring på 98/100, mens på data fikk de en score på 54/100. I følge tools.pingdom.com har Nelly.com en load time på 3,58 sekunder, og får en page speed score på 67/100. Ut i fra resultatene fra de verktøyene jeg har valgt å benytte meg av ser vi at page speed, hastigheten på Nelly.com kan forbedres ytterligere. Google PageSpeed Insights har gitt flere forslag om hva og hvordan dette kan fikses og bli bedre.

Terningkast: 4

6. Kundetilfredshet

Da du klikker deg inn på det valgte produktet får du opp en egen kundeomtaler boks. Her kan kunder skrive og si sin egen mening om det er positivt eller negativt angående det valgte produktet. Nedenfor har jeg tatt med et eksempel på hvordan en slik kundeomtaler ser ut.

Skjermbilde 2016-05-15 kl. 11.08.16

Jeg syns det er utrolig positivt at Nelly har valgt å ha en slik kommentar mulighet under hvert eneste produkt. På den måten kan andre lese om hvordan tidligere kunder har oppfattet produktet, vi oppfatter andre mer troverdig enn bedriften når det handler om mottakelsen av et produkt. Jeg har sett flere omtaler for ulike produkter og det jeg syns jeg utrolig positivt er at kundene ikke kun kommenterer dersom det er noe negativt med kjolen, men mange skriver også at de er fornøyde med produktet og at de anbefaler det videre. Ved at man kan kommentere både positive og negative kommentarer fremstår Nelly.com som mer troverdig. Det ville vært mistenkelig og ikke så troverdig dersom alle kommentarene var positive.

Terningkast: 6

7. Trygghet

Nelly er en nokså kjent nettbutikk som har et profesjonelt omdømme og profesjonelt design. Man føler seg mer trygg når det dreier seg om bedrifter man allerede kjenner til. Nederst på Nelly sin nettside viser de flere betalingsalternativer. Dette er en god måte å vise trygghet til kundene sine på. Visa, Mastercard, posten og bring er leverandører de aller fleste som handler på nett og i butikk er kjent med og er trygghetslogoer som er .

Skjermbilde 2016-05-14 kl. 17.47.08

Nelly har også enkel tilgang til et skjema der man kan kontakte kundeservice, noe som er veldig positivt. Likevel er det mange som føler seg mer trygge dersom de har et telefonnummer de kan ringe og kontakte en person direkte.

Terningkast: 5

8. Kundekommunikasjon

Dersom man ønsker å kontakte noen i Nelly, kan man trykke på en kundeservice knapp hvor man velger hvilken kategori man faller inn under. Kategorier som: Bestilling – Betaling – Leveranse – Retur og Bytte – rabattkoder – kontakt oss. Da jeg trykket på kontakt oss knappen fikk jeg opp et skjema jeg kunne fylle ut hvor de sier at de skal prøve å svare innen 48 timer. Nelly tilbyr live-chat på hverdager mellom 13:00-17:00.

Nelly tilbyr nyhetsbrev til sine kunder. Det er nokså få nyhetsbrev i forhold til andre aktører. Jeg har mottatt fire nyhetsbrev siden august 2015. Nyhetsbrevene er ikke personlige, noe som de kunne gjort bedre. Noen enkle justeringer og innstillinger for å legge til navnet til mottakeren i nyhetsbrevet ville hjulpet. De har heller ingen annen form for e-postmarkedsføring. Her ville jeg anbefalt bedriften å bli inspirert fra Blivakker.no som sender jevnlig ut tilbud og påminnelser. Dette er en utrolig effektiv måte å minne kunden om at bedriften eksisterer. Selvom mange opplever dette som spam og irriterende har det likevel en utrolig positiv effekt.

Nelly.com har i overkant av 800 000 likes på Facebook og 292 000 følgere på Instagram. De oppdaterer nokså jevnlig på Facebook den siste perioden hvor det har vært opptil flere innlegg samme dag, tidligere oppdateringer har det gått noen dager mellom hver gang. De oppdaterer hovedsakelig om nye kolleksjoner som kommer på nettsiden deres som er sesongbasert. Dette er relevant for brukerne som liker Facebooksiden. Innleggene er ikke veldig personlige. Eneste kommunikasjonen kundene kan gi på Facebooksiden deres er personlige innlegg på Facebook siden deres. Her er det omtrent bare kunder som skal klage som bruker denne tjenesten. Dette gjør at veldig mange som er fornøyde med nettbutikken ikke har noen mulighet til å si at de er fornøyde bortsett fra å like den eller skrive et innlegg som veldig mange som er fornøyde sjeldent gidder. Her ville det vært lurt for Nelly å ha en mulighet til å rangere dem med en skal fra 1-5 (stjerner) som andre bedrifter sin Facebook side har.

Terningkast: 4

9. Priser, utmerkelser og artikler

Jeg har gjort noen enkle søk i Google, men har ikke funnet noen resultater på at Nelly.com har vunnet noen priser eller utmerkelser. Om ikke annet er de en av Norges 50 mektigste nettbutikker (2014 og 2015) i følge netthandelen.no. Det kunne vært spennende for Nelly å koble enkelte artikler som blir skrevet om dem til sitt nettsted. Jeg fant en artikkel fra minmote.no hvor de forklarer suksessen bak Nelly.com som kunne vært interessant å ta med. I denne artikkelen forklarer de hvordan Nelly holder seg relevante til målgruppen som kan være utrolig spennende for leserne å få et innblikk i hvordan bedriften opererer.

10. Konsept og strategi

Nelly.com og NLYMan.com har et bredt utvalg av de aller siste trendene innen mote for en ungdommelig, trendy og utadvendt målgruppe. Deres visjon lyder som følger:

 Nelly/NLY MAN er at de streber etter å bli nummer en i Norden innen mote online for ungdommelige, trendy og utadvendte kvinner og menn ved å tilby et bredt utvalg av de siste trendene innen mote.

Nelly har selv utarbeidet noen kjennetegn ved deres bedrift:

 • Trendy – Nelly.com og NLYMan.com tilbyr de aller siste og hotteste trendene med et bredt utvalg av varemerker. Hos oss finner målgruppen alltid alle sine motefavoritter og must-haves.
 • Ungdommelig – Nelly.com og NLYMan.com retter seg til en ungdommelig målgruppe som elsker å ha det gøy, er eventyrlysten og full av energi. Deres livsstil kjennetegnes av nygjerrighet og stor appetitt på livet.
 • Utadvendt – Flørtete, glamorøse partyklær ligger Nelly nærmest hjertet og hverdagsplagg har alltid det lille ekstra som gjør de attraktive og karakteristiske. Nelly-kvinnen elsker å kle seg fint og er ikke redd for oppmerksomhet. For henne er hver dag en fest!

Konseptet og strategien Nelly har valgt å benytte seg av har fungert utrolig godt. Dette kan vi se ut ifra artikkelen som er nevnt tidligere i dette blogginnlegget fra minmote.no. Magnus Månsson (sjef i Nelly) tror mye av suksessen ligger i at de har satset hardt på en unge målgruppe hele veien, og med det har skapt sin egen nisje. Videre i artikkelen forklarer Månsson at gjennomsnittsalderen på deres kontor er 27 år. Det som kreves av de ansatte er at de skal ha stålkontroll på hvordan de unge jentene tenker, alt fra innkjøp og markedsføring til foto og styling.

Månsson forklarer at han mener at mye av deres suksess ligger bak at de har vært trofaste mot sin målgruppe som er motebevisste kvinner mellom 18 og 25 år med hovedmål å lage «affordable fashion». Dette har Nelly lykkes med. Samtidig som de har fått hjelp av mange toppbloggere til å markedsføre deres produkter har hjulpet Nelly å nå målgruppen deres.

Terningkast: 6

Sammenlagt gir jeg Nelly.com terningkast: a380746d9e378faa_org

5 thoughts on “DERFOR ER NELLY.COM EN GOD NETTBUTIKK!”

 1. Blogginnlegget ditt er veldig bra, Victoria! Det er lett og morsomt å lese, samt at jeg er enig i alle punktene dine. Jeg har selv svidd av en del penger i denne fantastiske nettbutikken med et nydelig sortiment, hvor det er lett å navigere seg frem på.

  Og jeg liker at du faktisk poengterer at Nelly er en god nettbutikk allerede i overskriften til blogginnlegget. Dette fordi potensielle og mulige kunder til Nelly faktisk kan gå inn å lese DITT innlegg – og dermed velge å handle hos Nelly!

 2. Flott innlegg, Victoria! Jeg er veldig i enig i samtlige punkter du trekker frem. Har faktisk tenkt på det med at Nelly burde forsøke å innta høyremargen på google-søk på navnet sitt (slik som du viser at Zalando gjør) da det nå er rapperen Nelly som kommer opp ved søk på Nelly!

  Jeg synes også det er veldig kult at du gjorde en liten spørreundersøkelse / test for å teste sidens førsteinntrykk. Tommel opp for en kreativ twist på oppgavebesvarelsen!

 3. Bra innlegg Victoria! 🙂 Du utdyper deg godt i punktene og trekker frem det som faktisk er relevant og interessant å lese på bakgrunn av god research fra din side. Jeg tok jo den undersøkelsen du lagde, og jeg skjønner hvorfor! Kreativ måte å løse oppgaven på.

  Nelly bør absolutt dele dette innlegget!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *