Sosiale medier er nå en del av de aller fleste sin hverdag. Vi deler med hverandre hvor vi har vært og hva vi har gjort. Instagram er en gratis foto-delingstjeneste de fleste har hørt om og er bruker av. Instagram ble først lansert i 2010. I Norge har Instagram ca 2 millioner registrerte brukere over 18 år. I følge sosialkommunikasjon.no bruker drøyt halvparten av brukerne Instagram daglig.

Instagram har over 600 millioner brukere og hver dag publiseres 95 millioner bilder og videoer på Instagram. Med denne innsikten er det enkelt å forstå at ens egne bilder lett kan forsvinne i den enorme mengden.» – Linda Ørestrand

Instagram er en kanal som de aller fleste benytter seg av via mobiltelefon. Det betyr at medier som Instagram og Facebook er lett tilgjengelig og kan sjekkes ofte. Det finnes nok ikke en konkret dag og tidspunkt for når man bør publisere bilder eller innlegg. Dette er noe man selv må vurdere og teste, dette varierer blant annet ut ifra hvilken målgruppe du ønsker å nå.

Når er den beste tiden å publisere bilder på instagram?

En studie gjort av Mavrck mener at den beste tiden å poste bilder på instagram er mellom klokken 06:00 og 12:00. Grunnen til dette er fordi det ikke er mange som publiserer bilder på dette tidspunktet og konkurransen er derfor lavere i dette tidspunktet og bildet ditt forsvinner ikke blant mengden like fort.

Nedenfor har jeg tatt med et skjermbilde fra HubSpot hvor de oppsummerer hvilke dager og tidspunkt de mener gir best effekt når det kommer til publisering på Instagram.

Skjermbilde 2017-10-02 kl. 13.11.37

 

Når bør du publisere på Facebook?

HansPetter.info la ut sin fasit for 2015. Han oppsummerer her at ukedager mellom 09:00 og 11:00 treffer godt, samt at torsdager er hans «beste» dager og søndager er hans «verste».

I følge TicketCo er de beste dagene å publisere innlegg på Facebook torsdager og fredager. De forklarer også at de beste tidspunktene er 09:00, 13:00 og 15:00. Helger er det der i mot andre tidspunkt som gjelder. Da er de beste tidspunktene mellom klokken 12:00 og 13:00.

Nedenfor har jeg tatt med et skjermbilde til fra HubSpot som oppsummerer hvilke dager og tidspunkt de mener har best effekt når det kommer til publisering på Facebook.

Skjermbilde 2017-10-02 kl. 13.11.17

 

Har dere andre erfaringer med hva det beste tidspunktet for å publisere i sosiale medier? 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *